Relevantie van de cursus

Beste leerkracht,

 

Dagelijks ontmoet je zo’n 25 paar ogen die jou verwachtingsvol aankijken. Ze vertrouwen er op dat jij ze ook deze dag weer een stapje verder helpt in hun persoonlijke ontwikkeling. Taal, rekenen en wereldoriëntatie zijn domeinen waarbinnen jij hen iets te bieden hebt. Ook pedagogisch speel je een belangrijke rol in het leven van je leerling; bij het trainen van essentiële vaardigheden om gelukkig en succesvol te zijn in het aangaan van de uitdagingen van het leven. Als leerkracht speel je een cruciale rol in het tot volle ontwikkeling en bloei komen van je leerlingen. Sommigen zullen je hierbij meer nodig hebben dan anderen.

Al die leerlingen in je klas hebben hun eigen persoonlijke verwachtingen van jou. Uitgaan van de verschillende behoeften en hierop inspelen is de dagelijkse uitdaging voor jou als leerkracht. En soms zul je je afvragen: “als ik deze leerling over 15 jaar weer tegen kom, wat heeft hij/zij dan gemaakt van het leven? En welke bijdrage heb ik daar aan kunnen leveren?”

Hoogbegaafde leerlingen zul je wellicht niet ieder jaar in je groep aantreffen, het blijft dus steeds weer zoeken naar de best passende benadering. Deze cursus bied je een praktische aanpak om in te spelen op de behoeften van de hoogbegaafde leerling in jouw klas. Waarbij het uitgangspunt is dat jij een bijdrage kunt (gaan) leveren aan de volledige persoonlijkheidsontwikkeling van deze leerling met specifieke ondersteuningsbehoeften.

 

Veel inspiratie gewenst tijdens deze cursus,

Anita  Wuestman – Streppel

 

Door naar Opbouw en Doelen van de cursus

maart 13th, 2021 by Anita Wuestman