Over de auteur

Prijsuitrijking Mensa Onderwijsaward 2015

 

Anita Wuestman – Streppel,

ECHA Specialist in Gifted Education (CBO / Radboud Universiteit Nijmegen)

Anita Wuestman is sinds 2000 werkzaam als expert Hoogbegaafdheid en Kwartiermaker Integraal Talentbeleid voor het Primair en Voortgezet Onderwijs.

In die hoedanigheid werkt zij samen met alle geledingen binnen de keten onderwijs en zorg bij het ontwikkelen en implementeren van breed gedragen talentbeleid. Voor haar bijdrage aan passend onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen ontving zij in 2015 de Mensa Onderwijs Award.

 

 

 

Oprichter van Stichting SquibS, een Gifted Youth Peer Community waar hoogbegaafde jongeren ontwikkelingsgelijken ontmoeten en Hoogbegaafdheid op de kaart zetten door middel van presentaties op (inter)nationale conferenties en studiedagen.

Lees hier het artikel over Stichting SquibS in het vakblad Talent 

Partner bij BIG Ideas Foundation voor samenwerking tussen onderwijs in Nederland en Bonaire op het gebied van Hoogbegaafdheid.  Met als doel de oprichting van het Bonaire Institute for the Gifted als HuB voor de Nederlandse Antillen.

Lees hier het artikel over FamilieExpeditie Bonaire in het vakblad Gifted248

In samenwerking met VU- Amsterdam, Universiteit Twente en ECHA collega Marijke Schekkerman heeft zij een leerlinggestuurde integrale aanpak voor psycho-educatie en onderzoekend leren geschreven. ‘Jonge Speurders, op Expeditie met Zoekie.’  Dit materiaal bestaat uit een leerlingwerkboek, leerkrachten handleiding en ouder handleiding en is gratis te downloaden op deze website.

Anita is echtgenote en moeder van 3 hoogbegaafde volwassenen die op geheel eigen wijze een invulling hebben gegeven aan hun leven en carrière. Hun onderwijsroutes daarheen waren uniek, soms zwaar en onderling geheel verschillend. Wat zij overeenkomstig hebben is dat ze gelukkige, gepassioneerde en levensvaardige volwassenen zijn die prima in staat zijn in hun eigen levensonderhoud te voorzien.

Door naar relevantie van de cursus

maart 13th, 2021 by Anita Wuestman